Óvodások látogattak a tatai laktanyába

Március 23-án, csütörtökön 55 pár apró láb trappolt be vidám zsivaj kíséretében a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába.

A gyerekek két csoportban érkeztek a tatabányai Arany János Óvodából, hogy megmásszák és felfedezzék a számukra kiállított technikai eszközöket. A statikus bemutatóra kiállított járművek között szerepelt 1 db BTR-80 páncélozott harcjármű, 1 db T-72 harckocsi és 1 db Konkursz harcjármű, illetve 1 db D-20 ágyútarack.

Az ovisok lelkesen ismerkedtek a technikai eszközökkel. Pogrányi Zoltán zászlóson kívül – aki a látogatás szervezéséért és a körbevezetésért volt felelős – több katona is figyelt a kicsik épségére; készségesen segítettek a fel- és lemászásban, elmagyarázták az eszközök működését. A kiállított járműveken felül kézifegyvereket is megnézhettek, illetve kézbe vehettek a gyerkőcök. Köztük 3 db AK-63D gépkarabélyt, 3 db P9RC pisztolyt és 1 db PKM géppuskát.

A laktanya látogatás szervezője, Bátky Zsuzsanna óvónéni úgy vélte izgalmas program a gyerkőcök számára, ha megismerkedhetnek a honvédségnél rendszeresített eszközökkel. A gyerekek arcát és lelkesedését nézve ebben nem is tévedett.

Vélemény, hozzászólás?