Véget ért a tatai Honvédelmi Tábor második turnusa

Július 24. és 29. között 25 fiatal kóstolhatott bele a katonaéletbe a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában. A Honvédelmi Tábor második turnusát szervező 101. Tüzérosztály állománya kalandos nyári tábor formájában vezette be a táborozókat a honvédelemmel kapcsolatos ismeretekbe, ezen keresztül igyekezett közelebb hozni az ifjú generációt a honvédelem ügyéhez.

A tábor napjai eseménydúsan teltek a reggeltől-estig tartó foglalkozásokkal. Az érkezést követően a táborozók megkapták felszerelésüket és elfoglalták körletüket, majd pedig részt vettek a munka-, baleset-, és környezetvédelmi oktatáson.

A gyerekek a hét folyamán számos praktikus ismerettel gazdagodtak; megtanulták például az elsősegélynyújtás alapjait valamint az ön- és kölcsönös segítségnyújtást is. A térképészeti és katonaföldrajzi foglalkozások során bepillantást nyerhettek a térképismeretbe és katonai tereptanba, de részt vettek több technikai bemutatón is, ahol például a D-20 ágyútarack és a T-72 harckocsi jellemzőit ismerték meg. Gyakorlati oktatásból sem volt hiány a tábor során; a résztvevők megismerték a menetalakzatokat és a tábor végén egy járőr típusú verseny keretéin belül adhattak számot a héten szerzett tudásukról.

További képek elérhetőek itt:

Véget ért a tatai Honvédelmi Tábor második turnusa