EUFOR-törzsfőnökváltás Szarajevóban

Elköszönt a Szarajevóban szolgálatot teljesítő békefenntartó katonáktól Szpisják József dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke, április 27-én. Az egyéves külszolgálatát befejező törzsfőnök megköszönte az EUFOR-parancsnok és az általa vezetett törzs támogatását, valamint a kiváló együttműködést a helyi haderő vezetőivel.

Ezt követően a misszió új törzsfőnöke, Horváth Gábor dandártábornok köszöntötte az EUFOR-ban jelenleg szolgálatot teljesítőket. Elmondta: önként jelentkezett a beosztásra és készen áll a feladatra. Biztosította a misszió parancsnokát, hogy szoros és sikeres lesz a közös munka.

A beosztás átadás-átvételének jelképeként Horváth Gábor dandártábornok átvette az Európai Unió zászlaját Martin Dorfer vezérőrnagytól, az EUFOR parancsnokától.

Az EUFOR törzsfőnöki beosztás átadás-átvételét megelőzte a nemzeti rangidős tisztség átadás-átvétele, ami április 26-án zárult le. A magyar nemzeti rendezvényen Szpisják József dandártábornok felidézte az elmúlt egy év fontosabb eredményeit, majd megköszönte az MH EUFOR Kontingens 20., 21., illetve a jelenleg is szolgálatát teljesítő 22. váltásának, valamint az egyéni beosztásban szolgálatot teljesítő magyar katonák kiemelkedő helytállását.

Horváth Gábor dandártábornok beszédében hangsúlyozta: továbbra is fontos és felelősségteljes munka vár a magyar katonákra, különös tekintettel az EUFOR ősszel végrehajtandó gyakorlatára.

Forrás: Honvedelem.hu – EUFOR törzsfőnökváltás Szarajevóban