Folytatódik a parancsnoki képzés

Rövid hétvégi szünetet követően folytatódik a brit katonai tanácsadó- és kiképző csoport vezetésével indított „Junior Commanders Leadership Course” (továbbiakban: JCLC) képességfejlesztő tanfolyam, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. A tatai alakulaton kívül, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, illetve a MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred kijelölt katonái is részt vesznek az oktatáson.

Az első héten végrehajtott elméleti oktatást felváltották a gyakorlati képzések. A kialakított rajokban a hallgatók különböző szituációs gyakorlatok során bizonyíthatták vezetői- és problémamegoldó képességeiket. Nehezítette a végrehajtásokat, hogy egy-egy helyzet megoldására maximum 15-20 percet kaptak.

Meglátogatta a képzést James Galloway ezredes, a brit katonai tanácsadó- és kiképző csoport csehországi parancsnoka. A tatai tanfolyam vezetője, D. Uhrin százados a parancsnok felé jelentette, hogy a kiképzés jól halad, a katonák motiváltak és tevékenyen vesznek részt a foglalkozásokon.

A hét további részében újabb gyakorlati kihívások várnak a JCLC tanfolyamon résztvevő katonákra. A tatai gyakorlótéren rajszintű harcászati feladatok során nemcsak a különböző harceljárásokat fogják gyakorolni, hanem a parancsnoki képességeiket is fejlesztik, illetve lehetőséget kapnak egy másfajta gondolkodásmód megismerésére is.

Szöveg és kép: Kapás Viktor István hadnagy

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Folytatódik a parancsnoki képzés

Kapcsolódó tartalom: Parancsnoki Képzés, Brit Kiképzőkkel