Futók a ködben

Február 15-én az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái is csatlakoztak a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie − CISM) hagyományos sportrendezvény-sorozatához. Az eddigi évektől eltérően idén Tata egyik legszebb része, a Cseke-tó partja adott otthont a rendezvénynek.

A kora reggeli, kissé hűvös és ködös időben egyre nagyobb tömeg kezdett gyülekezni a Tatai Olimpiai Központ mögött található tó partján. A kilenc órai sorakozóra a létszám már megközelítette, a négyszáz főt. A katonák és honvédségi alkalmazottak mellett felsorakoztak a 9. Katonai és Érdekvédelmi Iroda, a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság, Katasztrófavédelem, Rendőrség munkatársai. A jövő generációját két iskola is képviselte a helyszínen: a komáromi Kempelen Farkas Gazdasági, Vendéglátó, idegenforgalmi Alapitványi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium és a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium csapatai által.

A megnyitón Lőrincz Gábor ezredes, a dandár parancsnoka köszöntötte a résztvevőket, beszédében kiemelte – a „CISM Day Run” célja a béke, az összefogás hangsúlyozása, a sport és az egészséges életmód népszerűsítése. A katonák életében kiemelkedően fontos a jó erőnlét megtartása, ezért is van nagy szerepe a mindennapi sportolásnak. Az ilyen és hasonló sportmegmozdulások pedig jó lehetőséget biztosítanak a dandár számára, hogy a társszervekkel és más velünk kapcsolatban álló intézményekkel, vagy akár a civil lakossággal együtt, közösen tegyünk az egészségünkért.

Fél tízkor Kása István alezredes az alakulat törzsfőnöke vezetésével, természetesen a megfelelő bemelegítést követően, elstartoltak a futók. A nem túl barátságos időjárás ellenére a jó hangulat végig megmaradt, a mozgás öröme, a friss levegő és nem utolsó sorban a jó társaság révén.

Szöveg: Petrovics Renáta Éva

Kép: Kapás Viktor István hadnagy és Petrovics Renáta

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Futók a ködben