Részt vettek a „Spártai 300” bajnokságon

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár is képviseltette magát a február 21-én megrendezett „Spártai 300” elnevezésű VIII. Rendészeti Országos Bajnokságon, Debrecenben. A verseny célkitűzései között szerepelt a rendészeti-fegyveres munkához szükséges speciális erő-állóképesség fejlesztésének elősegítése, valamint a munkatársi és sportbaráti kapcsolatok erősítése.

A versenyen részt vettek a rendészeti szervek és fegyveres testületek tagjai, munkatársai, a rendészeti sportegyesületek tagjai, valamint a meghívott szervek tagjai. Egyéni férfi kategóriában kettő fő kvalifikálta magát MH 25. Klapka György Lövészdandár állományából a bajnokságra: Szíjártó Jenő főtörzsőrmester és Varga Zsolt főtörzsőrmester, akik az 2. Lövész Zászlóaljának katonái.

A résztvevőknek az alábbi feladatsort kellett végrehajtania (Nők/férfiak):

  • 15/25 db húzódzkodás;
  • 50 db felhúzás 40/60kg-al;
  • 30/50 db fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás;
  • 50 db felugrás 60 cm magas dobogóra;
  • 50 db „ablaktörlő” 40/60kg-al (A versenyző a talajon hanyattfekvésben fekszik, miközben a rudat nyújtott karokkal kezében tartja. Lábai zártan, a jobb és bal oldalt elhelyezett zsámolyok valamelyikén. A zsámolyokat 25-25-ször kell megérintenie a lábának boka alatti részével. Pihenni kizárólag a lábak zsámolyon tartásával lehet, a rúd leengedése kizárással jár);
  • 2×25 db 12/16kg-os kettlebell talajtól fejfölé emelés;
  • 15/25 db húzódzkodás;

Összesen 42 férfi és 4 női induló mérte össze sporttudását és állóképességét a versenyen. Minden résztvevő számára biztosítottak a szervezők egy rajtcsomagot, amiben minden volt, amire szüksége lehet a versenyzőnek. A versenyzők mellé osztott 2-2 bíró szigorúan értékelt, ugyanakkor emberségesek voltak. Továbbá volt a pályán egy főbíró, aki a bírók munkáját ellenőrizte.

Varga Zsolt főtörzsőrmester a 14. helyen végzett 12:28:72-es idővel, Szíjártó Jenő főtörzsőrmester 8-ik helyezést ért el 10:40:92-es idővel. A tatai dandár katonái közül Varga Zsolt tervezi a részvételt a májusi „European Masters Throwdown” Európabajnokságon, s az erre való felkészülés részeként vett részt a „Spártai 300” Rendészeti Bajnokságon.

Szöveg: Szíjártó Jenő főtörzsőrmester és Kapás Viktor István hadnagy
Kép: Hajdú Rendészeti Sportegyesület Facebook oldala