Szupermaratont futottak

Idén immár 12-ik alkalommal rendezték meg a Spuri Balaton Szupermaraton elnevezésű futóversenyt március 21-24 között. A Siófokról induló versenyzőknek a négy nap alatt 196 km távolságot kellett lefutniuk, a mezőnyben 4093-as számmal rajtolt férfi váltóban a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár csapat, a dandár színeiben.

A versenyen lehetett indulni egyéni, páros, illetve különböző csapat kategóriákban. Ez utóbbi esetében a csapatokat a tagok összéletkora szerint külön csoportosították. Az első napon a 10:40-es rajttól kezdve a Siófoktól Fonyódig tartó szakaszt kellett leküzdenie a futóinknak. Második napon a Fonyód-Szigliget szakasszal való harc következett 10:30-as rajttal, a dandár csapata harmadik helyen futott be, így a napi összesítésben a negyedik helyen álltak. A harmadik rajt után is az eddigi szintidőket futották, nem érződött rajtuk a fáradtság, aminek köszönhetően megtartották a negyedik helyüket a soron következő Badacsony-Balatonfüred szakaszon is.

A Balatonfüred és Siófok közti utolsó szakasz és a nap célja a pozíció megtartása és a sérülésmentes befejezés volt, amit kiemelkedő sikerrel teljesítettek. A 196 km-es távolságot 14:06:34-es idővel teljesítették ezzel a 133 induló csapatból összesítésben a 6. helyezést, korcsoport szerinti kategóriájukban a 92 induló csapatból 4. helyezést, illetve a katonacsapatok közül pedig a 2. helyet szerezték meg.

 

Gratulálunk nekik!

Szöveg: Herczog Adrienn és Kapás Viktor István hadnagy

Kép: a versenyzők felvételei

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Szupermaratont futottak