Menet és túraverseny Tatán

Június végén ismét megrendezték Tatán a Szent László Menetet a lövész fegyvernemi nap alkalmából. A kétnapos megmérettetésre mintegy százhatvanan – csapatok és egyéni versenyzők – érkeztek az ország különböző pontjairól.

A lövész fegyvernem védőszentjéről elnevezett menetet idén már tizenharmadik alkalommal rendezte meg az MH 25. Klapka György Lövészdandár a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesülettel közösen június 21-22. között. A 13-as szám azonban nem hozott balszerencsét, a „hőségriadó-közeli” időjárásban a résztvevők szinte mindegyike szintidőn belül, még a heves esőzések kezdete előtt leküzdötte az általa választott távot. A teljesítménytúrára négy különböző kategóriában lehetett regisztrálni; a 71 (Arany), az 50 (Ezüst), a 32 (Bronz) valamint a 20 km hosszú útvonalak döntően a Gerecse hegység turistaútvonalait követték. A rendezvény első napján az Arany és Ezüst távok versenyzőit indították, míg a Bronz és 20 kilométeres távok a második nap délelőttjén rajtoltak.

A Szent László Menettel egy időben, az 50 kilométeres Ezüst távval kombinálva zajlott a Magyar Honvédség első rajszintű túrabajnoksága, amelyre idén négy alakulattól, a házigazda tatai dandár mellett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred valamint az MH 54. Veszprém Radarezred állományából érkeztek a hét fős csapatok. A túrabajnokságon a nyertesnek járó kupát a székesfehérvári csapat nyerte, a második helyezett a házigazda tatai dandár csapata lett, míg a dobogó harmadik fokára a veszprémiek állhattak fel.

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Menet és túraverseny Tatán