Tatán is táboroznak

Véget ért az idei első honvédelmi tábor az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. A harcos tematikájú tábor során a 12 és 15 év közötti fiatalok – a komfortzónájukból kikerülve – ismerkedtek a Magyar Honvédséggel.

Július 8-án, a tatai laktanyába való beérkezést követően megtörtént a kötelező adategyeztetés, majd ezt követte a tábori felszerelés felvétele és a körletek elfoglalása. A korábbi évektől eltérően idén a gyerekek nem kőházakban, hanem sátrakban laktak, ami nagy sikert aratott. Az első nap a tábor vezetősége felmérte a diákok fizikai állóképességét és megtartották nekik a kötelező munka-, környezet- és tűzvédelmi oktatásokat is. A hivatalos teendőket követően végre minden adminisztratív „akadály” elhárult az élményszerzés elől. A táborlakók minden reggel testnevelés foglalkozással kezdtek, a napi programok közt pedig szerepeltek többek között alaki foglalkozások, paintball és akadálypálya-verseny, túlélési technikák és egészségügyi ismeretek elsajátítása is. A táborozók több, a tatai dandárnál rendszeresített haditechnikai eszközzel megismerkedtek, amit a BTR-80 páncélozott szállító harcjárművel történő utazás koronázott meg.

A fiatalok a Tatán töltött idő alatt nemcsak új élményekkel lettek gazdagabbak, hanem a táborvezetőség felügyelete mellett megtanultak csapatban dolgozni, túllépve az egyénközpontúságon. A diákok gyorsan tanultak, a csapatok hamar összeszoktak és ennek köszönhetően a feladatok elvégzése nem okozott különösen problémát a számukra. A jó hangulat és az élmények garantáltak voltak a honvédelmi tábor résztvevői számára a Klapka dandárnál.

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Honvédelmi Tábor első nap

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Honvédelmi Tábor második nap

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Honvédelmi Tábor harmadik nap

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Honvédelmi Tábor negyedik nap

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Honvédelmi Tábor ötödik nap