Beilleszkedtek

Egyhetes beillesztő tanfolyamon vett részt az MH 25. Klapka György Lövészdandár állományába került 14 pályakezdő tiszt augusztus 26-30. között Tatán.

A tizennégy frissen avatott hadnagyot első munkanapjukon Lőrincz Gábor ezredes, a tatai dandár parancsoka üdvözölte. Lőrincz ezredes, aki maga is Tatán kezdte katonai pályafutását, köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az alakulathoz érkező új tisztkollégák létszáma hosszú ideje nem volt ilyen magas, azonban ez a dandár előtt álló feladatok és fejlesztések tekintetében mindenképpen szükséges, hiszen a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében a tatai laktanya az elsők között újul meg, és az új haditechnikai eszközök egy része, köztük a Leopard 2A4 harckocsik már jövőre begördülnek a kapukon. Lőrincz ezredes felhívta a dandártörzs és az alegységparancsnokok figyelmét arra, hogy a fiatal tiszteket mindenki fogadja úgy, ahogy saját pályájuk kezdetekor szerették volna, ha őket fogadják.

A parancsnoki köszöntő után a hadnagyokra egy hétig beillesztő foglalkozások és felmérések vártak; megismerkedtek a tatai dandár mindennapi életével, az alakulatnak otthont adó laktanyával, lő- és gyakorlótereivel, részt vettek a munkavégzéshez és első beosztásukhoz szükséges alapvető tájékoztatókon, fizikai felmérésen és kézigránát dobógyakorlaton, de nem hagyták ki Tata város nevezetességeit sem. A koncentrált ismeretátadás mellett a pályakezdő hadnagyok beilleszkedését az első időszakban az alegységek szerint kijelölt mentorok (maguk is fiatal tisztek) segítik.

Az első hét és a beillesztő tanfolyam lezárultával a tizennégy hadnagyot átadták az alegységeiknek.Lázár András hadnagy az 1. Lövészzászlóaljnál, Csurgai Tamás, Tótok Dávid István, Zajácz Tamás László, Varga Balázs József hadnagyok a 11. Harckocsizászlóaljnál, Pogány Márton András és Medveczky Bálint Márk hadnagyok a 36. Páncéltörő Rakétaosztálynál, Szalay Richárd Zoltán, Kintli György és Nagy-György Krisztián hadnagyok a 101. Tüzérosztálynál, Csordás Ákos Benjámin, Imre Márton, Mézes Viktória és Németh Miklós hadnagyok pedig a Logisztikai Zászlóaljnál kezdik meg tiszti pályafutásukat.