A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM KÖZLEMÉNYE

Nemzetközi gyakorlatok miatt a megszokottnál nagyobb katonai gépjárműforgalomra kell számítani.
Nemzetközi gyakorlatokat tartanak Magyarországon szeptember 7. és október 7. között a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének (Újmajor, Hajmáskér, Körös-hegy, Bakonykút és Újdörögd) térségében. A gyakorlatok miatt a megszokottnál nagyobb katonai gépjárműforgalomra kell számítani Pápa, Veszprém, Tata, Székesfehérvár, és Szolnok városokban, illetve a térségek főútjain, és az autópályákon.
Megnövekedett katonai gépjárműforgalom várható:
Szeptember 7. és október 7. között a tatai laktanya –Környe – Gánt – Székesfehérvár – 8-as út – Veszprém – Újmajor útvonalon;
Szeptember 10-én a tatai laktanya előtti bekötő út és az 1-es főút kereszteződése – a Honvéd utca – Tata vasútállomás között;
Szeptember 7. 08:30-12:00 között a Szolnok – M4-es autópálya – M0-s autópálya – M7-es autópálya – 8-as számú főút – 77-es út – Újdörögd útvonalon.
Kérjük, hogy a katonai járművek, konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.
Kérünk mindenkit, hogy a járművek közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembe vételével közlekedjenek.
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.
A lakosság megértését és türelmét köszönjük!