Időutazás vagy élő történelem?

Ezt a kérdést tehetnénk fel május 22-24 között, amikor is nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Európa egyik legrangosabb történelmi fesztiválja, a Tatai Patara. Az idei rendezvény színes programjait a szervezők számos új eseménnyel gazdagították

 patara2  patara

Megjelenik majd a diákpatara, mely korhű környezetben, interaktív formában, játékos vetélkedőkkel ismerteti meg a résztvevő diákokat a történelem e jellegzetes korszakával. A jogtörténeti patara keretében igazi „Boszorkány pör”-nek lehetünk szem és fül tanúi, melynek alapjául hiteles középkori dokumentumok szolgálnak. Megrendezésre kerül a II. Nemzetközi Néptánc találkozó is, melyen több mint 300 művész várja táncházzal az érdeklődőket. A középkori vásári forgatagban a magyarok mellett cseh, szlovák, lengyel, osztrák és olasz hagyományőrök mutatják be nemzeti kultúrájuk és múltjuk egy-egy szegletét, a 16-17. századi emberek életét.

DSC 4386

Több kiállítás lesz megtekinthető a fesztivál ideje alatt, melynek helyszínei a rendezvény honlapján megtekinthetők. „Pünkösdi Dallamok” címmel néhány kórus előadása is hallható lesz a Tatai Nagytemplomban, a Kapucinus Templomban és a Református Templomban. Az 1597. évi ostrom emlékének jegyében pedig négy monumentális csata mutatja be a hadi krónikát.

 

 A Magyar Honvédség idén is részese e méltán népszerű programsorozatnak. Több alakulat részvételével betekintést nyerhetünk a honvédség mindennapi életébe. Statikus bemutató, médiakamion JET-FLY szimulátorral, kutyás bemutató, hadihajós kiállítás mind-mind emeli a rendezvény színvonalát.  A Tábori Lelkészi Szolgálat ökumenikus istentiszteletet tart a keresztény egyház egyik fő ünnepe, Pünkösd alkalmából. Megrendezésre kerül a VIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál is, melyen látványos térzenével és szakalaki produkcióval várják az érdeklődőket. A zenekari fesztivál egyik meghatározó momentuma az összevont zenekari koncert lesz.

 

 patara4

Eseménynaptár

August 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3