Brave Warrior 2015 – Együttműködés és szakalap felkészítés

Megkezdődtek azok a közös kiképzések a Bátor Harcos 2015 gyakorlaton, melynek során a magyar és az amerikai erők a szakasz szinten önállóan, a század és annál magasabb szintű foglalkozások tekintetében összevontan, együttműködve, magyar vezetés alatt fognak végrehajtani.

brwr 8475 

A két nemzet közötti együttműködés keretében lehetőség nyílik a tapasztalatcserére, egymás ismereteinek bővítésére, eljárási módszereik készség szintű elsajátítására. Ennek során, a bázison települt amerikai ROLE 1. Egészségügyi Központ által a tartott szinten tartó foglalkozásba integrálódtak az 1. lövészzászlóalj törzstámogató századának katonái. Ők már részesültek harctéri életmentő képzésben, ám ezen az intenzív és színvonalas foglalkozáson tudásuk frissítése mellett olyan eljárások megismerésére volt lehetőségük, melyek különböznek a Magyar Honvédségben alkalmazott módszerektől.

 brwr 8651  brwr 8448

 

Egy másik kiképzési esemény, melyhez csatlakozhattak magyar katonák, a katonai rendész felkészítés, melyek jó alapot adnak a békefenntartói és járőrözési munkának. Bár a jogrendszer és jogosultság a két nemzett között eltérő, a végrehajtásban nincs számottevő különbség. A feladatok sem ismeretlenek a MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái számára, hiszen a missziós felkészítések során számos alkalommal gyakorolták azokat a feladatokat melyek az amerikai erők MP szakaszának alaprendeltetéséből fakadnak. Ebbe a körbe tartoznak a fogolykísérési feladatok, az elfogás és őrizetbe vétel, valamint a személyi átvizsgálás lépései, módjai. Az együttes végrehajtás során különböző szituációs feladatokat kellett megoldani, például a kiemelten fontos személyt ért támadás során alkalmazott eljárási tevékenységek, módszerek. A kiképzés szervesen kapcsolódik a Magyar Honvédség jelenlegi hazai műveltének feladataihoz is.


brwr 8505

 

brwr 8387 

 A közös felkészítések, kiképzések mellett a dandár legújabb zászlóalja sem tétlenkedett. A 2. lövészzászlóalj a település óta szakfelkészítést hajt végre azzal az állománnyal, akik júniusban fejezték be alapkiképzésüket Szentendrén. A  foglalkozás célja, hogy megszerezzék azokat az elméleti és gyakorlati  ismereteket, amelyek az alakulatnál rendszeresített BTR–80-as és BTR–80/A típusú harcjárművek fegyvereinek szakszerű és magas szintű működtetéséhez szükségesek nappal, illetve – éjjellátó eszközök használatával – éjszaka is

Emellett a zászlóalj lövész állománya harcászati mozgásokat gyakorolt, melynek során elsajátították azt, hogyan kell a tűz és a mozgás összhangját gépkarabéllyal és géppuskával végrehajtani. A felkészítés végén elméleti és gyakorlati szinten adtak számot arról, hogy fegyvereikkel képesek a beosztásukhoz szükséges feladatok készség szintű végrehajtásához.  

További képek a facebook oldalunkon találhatók!

Eseménynaptár

October 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5