Feladatszabó értekezletet tartottak

    Március 13-án befejeződött a parancsnoki beosztás átadás-átvétele a MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. Délelőtt aláírásra kerültek az elkészült jegyzőkönyvek, amelyeket Sipos Antal ezredes átadó-, Horváth Gábor dandártábornok átvevő parancsnok valamint Huszár János vezérőrnagy, MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka írt alá.

DSC01809.JPG


   Ezt követően a visszafogadó ünnepségen Huszár János vezérőrnagy köszöntötte a KFOR-15 és IKBK-3 missziókból hazaérkezett katonákat. Tiszteletükre a dandár állófogadást rendezett, ahol beszédet mondott Michl József Tata város polgármestere, Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, valamint Horváth Gábor dandártábornok dandárparancsnok.

   Délután végrehajtásra került az évértékelő- és feladatszabó értekezlet, melynek során az átadó és átvevő parancsnokok jelentettek Huszár János vezérőrnagynak, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának. A rendezvény Sipos Antal ezredes, átadó parancsnok évértékelő jelentésével kezdődött. Megbízott dandárparancsnokként – az értékelt időszakban – kiemelte, hogy a dandár kiváló helytállással nézett szembe a végrehajtott feladatokkal. A jelentés során külön értékelésre kerültek az alegységek, valamint a dandár működési és szolgálati elemei (gazdálkodás, szervezés, készenléti szolgálatok). Az alakulat értékelése során nem megfelelő értékelés nem volt, a működési elemek jól, a szolgálati elemek összeségében jól, az alegységek jól és megfelelően teljesítettek, a tárgyidőszakban. Sipos Antal ezredes a jelentés zárásaként külön kiemelte, hogy a 2017-es évben nagy hangsúlyt kell fektetni a parancsnoki gondoskodásra, a kötelességtudatra és a becsületre.

DSC02249.JPG


  A feladatszabó jelentésében Horváth Gábor dandártábornok, elsődleges célnak tűzte ki a dandár állományának, hogy az alegységeken belüli összekovácsoltságot erősíteni kell. Továbbá a következő időszak kihívásai nagy elvárásokat állítanak az alakulat elé. Több nemzetközi gyakorlat, szakkiképzés kerül végrehajtásra, nem beszélve a tatai Patara rendezvényről, amely idén a X. jubileumát éli meg, valamint a Regionális Katonazenekari Fesztivál, amelyen a helyőrségzenekar minden évben részt vesz.

DSC02254.JPG


   Az értekezlet záróbeszédét Huszár János vezérőrnagy tartotta, melynek során megköszönte a dandár helytállását. Továbbá kiemelte, hogy az összekovácsoltság fejlesztését nagyban befolyásolja a parancsnoki állomány. Az ÖHP parancsnoka ezzel összekötve idézte Benkő Tibor vezérezredes, vezérkarfőnök szavait a parancsnoki jellemről: „Katonáikkal szemben legyenek szigorúak, követelménytámasztóak, és mindezt úgy valósítsák meg, hogy maradjanak emberségesek. Lássák el hivatásukat példamutatóan, munkájukban döntéseik alkalmával legyenek következetesek." Ezeken kívül kiemelte, hogy a parancsnoknak a napi életet jól kell megszerveznie, továbbá legyen jó kiképző és harcvezető is egyben. A rendezvény végén Huszár János vezérőrnagy köszönete jeléül emléktárgyat adott Horváth Gábor dandártábornoknak, az Összhaderőnemi Parancsnokságon végzett munkája elismeréséül.

Eseménynaptár

October 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5