Hatásbemutató az Alapkiképzésen

A MH 25. Klapka György Lövészdandár alapkiképzést folytató kiképző százada október 19-én éleslövészet keretein belül hatástechnikai bemutatót tartott.

Az éleslövészet során az 1. számú gépkarabély és pisztoly lőgyakorlatok, valamint az 1. számú kézigránát dobógyakorlat került végrehajtásra. A hatástechnikai bemutató során a különböző gyalogsági fegyverek és pusztító hatásuk került ismertetésre, valamint az 1. számú gépkarabély lőgyakorlat szabályos végrehajtása.

A hatástechnikai bemutatón részt vett a „Katonasuli program” keretein belül Ősz Csaba alezredes úr vezetésével 3 fő középiskolai hallgató is. A hallgatókat Orbán Viktor százados köszöntötte, bemutatta nekik a lőteret, majd fegyverzeti ismeretek foglalkozáson vettek részt. A kiképző század egyik kiképzője, Nyári Bálint törzsőrmester tartotta az előadást a P9RC pisztoly és AK-63D gépkarabély részeiről, működéséről. A hallgatóknak lehetőségük volt mindkét fegyvert szét- illetve összeszerelni.

A hatástechnikai bemutató során a pisztoly, a gépkarabély, a géppuska, a Gepárd-M1 mesterlövész puska valamint az RPG gránátvető került ismertetésre. A bemutató két részből állt, első részben a fentebb említett fegyverek – az RPG kivételével – kerültek bemutatásra, majd ezt követően a lőtér belső részén az RPG lőtt.

Ősz Csaba alezredes úr megköszönte a lehetőséget a hallgatók nevében is, akiknek nagyon tetszett a hatástechnikai bemutató. A vendégek távozása után a kiképző század folytatta a lövészetét, az 1. számú pisztoly és karabély lőgyakorlatokkal, valamint az 1. számú kézigránát dobógyakorlattal.

Vélemény, hozzászólás?