Pusztító Tűzeső 2017

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 101. Tüzérosztálya május 12-én végrehajtott menettel kitelepült a Központi Harcászati Gyakorlótérre, ezzel megkezdődött a Pusztító Tűzeső 2017 gyakorlat. Ennek során új optikai felderítő eszközök kerülnek tesztelésre, melyeket a célfelderítésben és tűzmegfigyelés során tudnak alkalmazni.

Az elmúlt két hétben több alkalommal hajtott végre éleslövészetet az MH 25. Klapka György Lövészdandár 101. Tüzérosztály állománya. Május 16-án és 18-án végrehajtásra került az 50 órás gyakorlat, melynek során a tesztelésre kapott optikai eszközök segítségével képesek voltak éjszakai lövészetet végrehajtani.

A tesztelés sikeres volt, a célfelderítés és tűzmegfigyelés feltételeit az új eszköz képes biztosítani nappal és éjszaka egyaránt. Május 23-25 között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi- és Honvédtisztképző Kar valamint az Altiszti Akadémia tüzér hallgatóinak vizsgalövészete kerül végrehajtásra – mondta el Horváth Gábor dandártábornok az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka. A honvédtiszt- és altisztjelöltek megosztott és közvetlen irányzású tűzfeladatokat hajtottak végre, melyek sikeres végrehajtása elengedhetetlen a képzésük befejezéséhez.

További képek elérhetőek a gyakorlatról:

Pusztító Tűzeső 2017 – tüzér gyakorlat