Nyílt Nap a tatai laktanyában

Június 23-án megnyitotta kapuit a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár laktanyája. A Nyílt Nap változatos – kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló – programokkal várta a látogatókat, amin közel hétszázan vettek részt. A rendezvény első pontja a tatai helyőrség zenekarának koncertje volt, Balázs Attila őrnagy vezénylésével.

A látogatóknak lehetősége nyílt statikus bemutatón keresztül megismerkedni a Magyar Honvédségnél rendszeresített kézifegyverekkel és technikai eszközökkel, melyhez a rendőrség, a tűzoltóság és a hagyományőrző csoport egy-egy saját kiállítással csatlakozott.

Ezen kívül számos más program is várta a laktanyába érkezőket. A kisebb korosztályt a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kutyás bemutatója, a toborzó ponton működtetett Jet-fly szimulátor illetve a tűzoltók habpartija szórakoztatta; a vállalkozó kedvű gyermekek pedig akadálypályán mérhették fel erejüket és ügyességüket. Az idősebb korosztály számára a crossfit és max training bemutató nyújtott tartalmas kikapcsolódást.

További képek elérhetőek a nyílt napról:

Nyílt Nap a tatai laktanyában