Megkezdte szolgálatát Koszovóban az MH KFOR kontingens 18. váltása

Ünnepélyes keretek között adták át a Koszovóban szolgáló magyar kontingens csapatzászlaját március 22-én a Novo Seló-i táborban.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Salvatore Cuoci vezérőrnagy, a KFOR Műveleti Parancsnokság parancsnoka, Csombók János dandártábornok, a KFOR parancsnokhelyettese, Lawrence Powell dandártábornok, a parancsnokság törzsfőnöke, valamint Bozsik Béla, Magyarország koszovói nagykövetségének első beosztott diplomatája. Cuoci vezérőrnagy beszédében méltatta a búcsúzó kontingens teljesítményét, és megköszönte a magyar katonák lelkiismeretes munkáját.


Varga István alezredes, a leköszönő kontingensparancsnok felidézte az elmúlt hónapok során végrehajtott feladatokat, és jókívánságait fejezte ki a váltóállomány részére.

A 18. kontingens parancsnoka, Horváth Sándor alezredes a zászló átvételét követően hangsúlyozta: a 17. váltás magasra helyezte a mércét, amelynek meg kell felelni – de az új kontingens mindent megtesz annak érdekében, hogy a feladataikat a lehető legmagasabb színvonalon teljesítsék.

Forrás: Honvedelem.hu – Megkezdte szolgálatát Koszovóban az MH KFOR kontingens 18. váltása