Kiválóan vizsgáztak Koszovóban

Nincs még egy hónapja sem, hogy az MH KFOR Kontingens 18. váltása megérkezett a koszovói hadszíntérre, és máris két sikeres vizsgát tudhatnak maguk mögött a katonák.

A napokban fejeződött be az első és a második század műveleti területen történő validációját igazoló, úgynevezett FOC (Full Operational Capability – Teljes Hadműveleti Képesség) vizsgája, amelyen kiemelkedően teljesítettek a magyar katonák. A KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KTRBN) feladatrendszerébe a magas készenléti idő mellett az általános manőver-képességeken felül beletartozik, hogy készen kell állnia a tömegkezelési feladatokra (Crowd and Riot Control – CRC) is. Az alegységek gyors mozgatása érdekében felkészítést kaptak a koszovói műveleti területen használatos összes szállítóhelikopterre, valamint részt vettek az úgynevezett Fire Phobia gyakorlatokon is.

Az MH KFOR Kontingens 18. váltása – ezekkel a sikeres vizsgákkal – végrehajtott minden kiképzési foglalkozást, és az azokat követő „vizsgákat” annak érdekében, hogy szakszerűen és magabiztosan tudják teljesíteni feladataikat az elkövetkezendő mintegy 6 hónap külszolgálat alatt.

A gyakorlatokat meglátogatta és ellenőrizte Csombók János dandártábornok, a KFOR Műveleti Parancsnokság parancsnokhelyettese is.

Forrás: Honvedelem.hu – Kiválóan vizsgáztak Koszovóban