Megérkeztek a Honvédelmi Tábor első turnusába

Közel harminc 12-15 év közötti gyermek érkezett a MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába, hogy részt vegyenek az idei első tatai Honvédelmi Táborban. A diákokhoz csatlakozott 3 fő mentor is (akik a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium végzős diákjai), akik márciusban már részt vettek rajparancsnoki felkészítésen a dandárnál.

A táborozók hétfő délelőtt hiánytalanul megérkeztek a laktanyába, a kaputól egyenest az elhelyezési körleteikhez vezetett az útjuk, ahol nem és kor szerinti elosztásban elfoglalhatták szállásaikat. A pihenésre nem sok időt hagytak a kiképzők, a gyerekek az ágyak megvetése után elvonultak felvenni a kötelező felszereléseiket. Az első nap programjában szerepel még biztonságtechnikai, egészségügyi oktatás valamint alaki foglalkozás a táborlakók részére.

A tábor céljai közé tartozik a fiatalok számára bemutatni a katona élet szépségeit, egy időre kiragadni őket az informatika és internet világából. A tinédzserek a közösségi hálón kívüli társas kapcsolatok építését, a csapatmunkát, valamint az irányított csoporttevékenységeket tapasztalhatják meg.

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy

Kép: Petrovics Renáta és a szerző felvételei

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt:

Megérkeztek a Honvédelmi Tábor első turnusába