Megérkeztek a pályakezdő tisztek

Augusztus végén tartották a pályakezdő tisztek beillesztő foglalkozásait az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. Az augusztus 20-án avatott hadnagyok részt vettek az éves munka-, tűz- és balesetvédelmi oktatáson, továbbá megismerkedtek a dandár szervezeti struktúrájával, a mindennapi élettel kapcsolatos feladatokkal és a dandártörzs elemeinek tevékenységével.

Lehetőségük volt augusztus 29-én a 2. Lövészzászlóalj és a 1-7 Amerikai Páncélos Felderítő Ezred „Komancs” századának közös lövészetének megtekintésére (nappal és éjszaka), a Központi Harcászati Gyakorló- és Lőtéren, Várpalotán. A helyszínen Farkas Gábor alezredes, a 2. Lövészzászlóalj parancsnoka előadást tartott a pályakezdő hadnagyoknak illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi- és Honvédtisztképző kar, lövész szakirányon tanuló negyedéves hallgatói részére a gyakorlattervezés mozzanatairól, illetve a nemzetközi együttműködéssel járó egyéb feladatokról.

Sipos Antal ezredes, megbízott dandárparancsnok a szeptember hónapot nyitó dandársorakozón köszöntötte és mutatta be a frissen avatott hadnagyokat. Munkájukhoz sok sikert, erőt, egészséget kívánt és bízik abban, hogy hamar be fognak illeszkedni az alakulat közösségébe. A négy fő pályakezdő közül kettő fő a 2. Lövészzászlóaljnál, egy fő az 1. Lövészzászlóaljnál, és egy fő pedig a 11. Harckocsizászlóaljnál kezdi meg szolgálati tevékenységét.

Szöveg és kép: Kapás Viktor István hadnagy

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Megérkeztek a pályakezdő hadnagyok