Bevonulás Tatán

Közel 100 fő érkezett Tatára a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárhoz július első hetében, hogy megkezdje alapkiképzését.

Személyazonosságuk igazolása után a bevonulók meghallgatták az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság tájékoztatóját, ezt pedig az előírt dokumentumok és igazolások meglétének ellenőrzése követte. A civilekből ezek után válhatott csak katona, ugyanis még meg kellett kötni a szerződésüket azon alakulat képviselőivel, ahol az alapkiképzés végeztével szolgálni fognak.

Az elkövetkező hat hétben a bevonultak megismerkednek a Magyar Honvédség alapvető szabályzóival, megtanulják és elsajátítják a katonai szolgálat ellátásához szükséges valamennyi ismeretet: az alaki fogásoktól a lőkiképzésen át a harcászat foglalkozásokig. Az alapkiképzést sikerrel teljesítők augusztusban ünnepélyes keretek között tesznek majd esküt Tatán.

Az alapkiképzésre bevonulókkal együtt mintegy harminc önkéntes tartalékos katona is bevonult a tatai dandárhoz tényleges katonai szolgálatuk letöltésére.