Kiváló teljesítmény a siker záloga – honvedelem.hu

Véget ért a soron következő MH KFOR Kontingens katonáinak zárógyakorlata. A rövidesen Koszovóba áttelepülő 21. váltás tagjai 48 órás foglalkozássorozat keretében vizsgáztak azokból az ismeretekből, amelyekre féléves külszolgálatuk során szükség lesz.

A KFOR-21. misszió elsősorban tömegkezelési feladatokra készíti fel az embereit, két században fogják ezt végrehajtani, de ezen kívül bármely más, lövészek által végrehajtható feladatra (járőrözés, ellenőrző-áteresztő pontok üzemeltetése, szállítmánykísérés, stb.) felkészülünk – tájékoztatta a katonai sajtót Farkas Gábor alezredes, a kiutazó kontingens parancsnoka. Azt gondolom, hogy a katonák kifejezetten jól teljesítenek önmagukhoz képest, mindenképpen ki merem jelenteni, hogy felkészült állomány fog kiutazni, tette hozzá.

 

A 21. váltást zömmel az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái adják, de különböző beosztások ellátására a Magyar Honvédség más alakulataitól is érkeztek honvédek. A kétnapos zárógyakorlat és az azt megelőző felkészítés egyik legfontosabb célja a csapatszellem kialakítása és a közös munkaösszehangolása volt, hiszen a műveleti területen együtt nyújtott teljesítményük lesz a sikerük záloga.

A közel 400 fős váltás szeptemberben kezdi meg koszovói külszolgálatát.

Szöveg és fotó: Snoj Péter Kiváló teljesítmény a siker záloga

A cikkhez tartozó videó elérhető itt: Kiváló teljesítmény a siker záloga

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: KFOR zárógyakorlat