Klapka-tábor Tatán

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár idén nyáron sem csak a Honvédelmi táboroknak adott otthon, hanem az alakulat állományába tartozó katonák és honvédelmi alkalmazottak gyermekeinek is megrendezte a hagyományos Klapka-tábort.

A kéthetes napközis tábor évek óta nyújt kikapcsolódási lehetőséget a 6-14 éves gyermekeknek és a szüleiknek, ahol mindig van lehetőség arra, hogy a családtagok együtt vegyenek részt egy-egy programon, miközben a csemeték játszanak, kirándulnak, vagy éppen megismerkednek azzal a haditechnikai eszközzel, amivel anya vagy apa dolgozik.

Ahogy az eddigi évek során, idén is a tatai laktanya rendezvényterme volt a “főhadiszállás”, ahonnan a táborozók napi programja indult. A rendezvényterem ennek megfelelően két hétig önfeledten játszó gyerekek zsivajától volt hangos, az ügyességi feladatok és kreatív fejlesztő játékok mellett akár még horgolni is megtanulhattak az érdeklődő lányok és fiúk. A tábor „katonai” jellegére a helyszínen és az egyenruhás szülőkön, segítőkön kívül a haditechnikai eszközök bemutatója utalt, a katonai rendészektől például az ujjlenyomat-levételi technikákat lehetett megtanulni, de lehetett paintballozni is.

A laktanyán kívüli programok között szerepelt több kirándulás is, a csapat többek között ellátogatott a Budakeszi Vadasparkba és Visegrádra, valamint voltak lovasbemutatón és horgászni a Bakodi-tavon. Minden napra jutott valami izgalom, legyen lufifújó verseny, zsákbanfutás vagy éppen a heti dandárfutáson a katonáknak való izgatott szurkolás. A kéthetes Klapka-tábor zárónapján habpartival búcsúztak el egymástól a résztvevők.

Galéria: Klapka-tábor Tatán