Magyarok szerveztek lőversenyt a KFOR katonáinak – honvedelem.hu

KFOR 100 elnevezéssel hirdetett lőversenyt a békefenntartó misszióban szolgáló katonák részére a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KFOR Tactical Reserve Battalion – KTRBN), a nyugat-koszovói Golesh hegy lábánál kialakított lőtéren. A legjobb eredményt az amerikai és a lengyel kontingens katonái érték el, de a magyar katonák is helyt álltak.

Hét nemzet regisztrált a versenyre, ahol nyolc pályán kellett a célokat leküzdeni pisztollyal és gépkarabéllyal, minél rövidebb idő alatt, minél pontosabban.

A verseny kezdetén Farkas Gábor alezredes, a magyar kontingens és egyben a KTRBN parancsnoka köszöntötte a versenyzőket.

Minden résztvevő a saját hadseregében rendszeresített lőfegyverrel hajtotta végre a versenyt, azonban az egymás iránti tisztelet és érdeklődés miatt többen kipróbálták a Magyar Honvédségnél rendszeresített AK/63 D gépkarabélyt, illetve GLOCK-17-es pisztolyt is.

A verseny elnevezésének megfelelően 100 versenyző részvételével zajlott, így a résztvevők nagy száma és a feladatok jellege miatt is kiemelkedőnek mondható a KFOR kötelékében.

A magyar katonák között a legeredményesebb Szőke Sándor őrmester, Szabó Imre hadnagy és Kéri András Martin őrvezető volt.

Galéria: Magyarok szerveztek lőversenyt a KFOR katonáinak

Szöveg és fotó: Kozák Piroska százados

Forrás: Magyarok szerveztek lőversenyt a KFOR katonáinak – honvedelem.hu