Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban – honvedelem.hu

Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban

Koszovóban, a Novó Selói táborban szolgáló tatai katonáknál tett látogatást Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka a napokban.

A látogatás legfontosabb célja az volt, hogy az MH KFOR Kontingens 21. váltásának gerincét adó, szeptembertől Koszovóban szolágló tatai katonák mindennapi életéről, munka- és életkörülményeiről, technikai eszközeinek állapotáról személyesen győződjön meg a lövészdandár parancsnoka. Elsőként Farkas Gábor alezredes, a kontingens parancsnoka tette meg jelentését az eddig elvégzett feladatokról és azokról a kihívásokról, amelyek következő év márciusáig a kontingens tagjaira várnak.

Lőrincz dandártábornok megtekinti az elhelyezési körleteket

Lőrincz dandártábornok ezután megtekintette a tábort, mindkét lövészszázad elhelyezési körleteit és meghallgatta a századparancsnokok jelentését. Meglátogatta a támogató század állományát is. Ezen alegység fő feladata a kontingens törzs és a két manőverszázad teljes körű logisztikai ellátása. Végül megtekintette a kontingens egészségügyi központját is.

Dandárparancsnoki tájékoztató
A parancsnok ezt követően állománygyűlésen tájékoztatta a tatai katonákat a dandár következő évi feladatairól. Szólt a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként megvalósuló tervekről, amik a jövőben az egész alakulatra hatással lesznek, mind a haditechnikai eszközök terén, mind pedig a létszám és a képzés tekintetében.

Gyermekeik rajzoltak a katonáknak

A karácsonyi ünnepekhez közeledve az otthoni családtagok A misszióban szolgáló hozzátartozóikra gondolva meglepetéssel kedveskedtek, így az állománygyűlés zárásaként Lőrincz Gábor dandártábornok tatai és kocsi óvodások és iskolás gyermekek által készítette rajzokat adott át a katonáknak.

Szöveg és fotó: Kozák Piroska százados (forrás: Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban – honvedelem.hu)

Galéria: Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban