Lövészeten a harckocsizók

Harckocsi lőgyakorlaton vettek részt a tatai dandár katonái és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar kijelölt állománya a szomódi lőtéren március 3-5. között.

katonák

A kiképzésen a 11. Harckocsizászlóalj újonc harckocsizói, valamint a harckocsizó szakirányú honvéd tisztjelöltek rendszerbeállító lövészet keretében szakalap, iskola és harcszerű egyéni lőgyakorlatokat hajtottak végre PKT géppuskával és ágyúval.

Harckocsi lő

A nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztos, Maróth Gáspár titkársága a napokban tájékoztatta az MTI-t, hogy megkezdődött a német KNW gyárban az első magyar Leopard 2A4 harckocsik összeszerelése a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) német harcjárműgyártó müncheni üzemében. A Leopárdok az év folyamán Tatára, a 11. Harckocsizászlóaljhoz érkeznek majd, a kiképzés azonban addig a T-72 harckocsikra, az első német tankok megérkezése után pedig mindkét típuson párhuzamosan történik majd addig, amíg a Leopard 2A7HU harckocsik át nem veszik a helyüket.

 

Szerző: Földházi Enikő

Fotó: Pánczél Mátyás

Galéria: MH25. facebook