Medálátadó ünnepség Koszovóban – honvedelem.hu

Február végén a Magyar Honvédség KFOR Kontingens 21. váltásának állománya NATO Balkán medált kapott fél éves missziójának végéhez közeledve az Egyesített Balkáni Hadszíntéren elvégzett szolgálatáért a KFOR Novo Seló-i táborában.

Az ünnepségen részt vett Laurent Michaud dandártábornok, a KFOR parancsnokának helyettese, aki a medálok átadását követően beszédet mondott és tisztelete jeléül “Üdvözlöm Önöket!” megszólítással magyarul köszöntötte az állományt. Beszédében kiemelte: a magyar kontingens és főként a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj az elmúlt fél évben elvégzett szolgálatával teljes mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a NATO legrégebbi missziója sikeresen folytassa műveleti feladatait a térségben.

Farkas Gábor alezredes, a magyar kontingens parancsnoka elmondta: a magyar katonák számára nagy büszkeség, hogy ezzel a medállal köszöni meg a NATO a teljesített szolgálatot.

A kitüntetéseket a KFOR parancsnokhelyettese mellett Pietro Galeazzi főtörzszászlós, a KFOR vezénylő zászlósa; Takács Gábor alezredes, a Novo Seló-i tábor parancsnoka, Pasquale Perilli alezredes, az ISR zászlóalj parancsnoka, Farkas Gábor alezredes, kontingensparancsnok és Mohácsi Norbert őrnagy, a kontingens törzsfőnöke tűzte fel a katonáknak.

***

Medal parade has been held for the KFOR Tactical Reserve Battalion (KTRBN) in late February in Novo Selo, Kosovo. NATO Non-Article 5 medals were presented to the soldiers – among others – by DCOM KFOR Brig.Gen. Laurent Michaud, who greeted the contingent in Hungarian in his farewell speech.

Szöveg: Kozák Piroska százados
Fotó: Kozák Piroska százados, Kórádi László törzszászlós és a KFOR PAO Office (ITA Army)

Galéria: MH25. facebook