A Magyar Honvédség vezénylőzászlósát fogadta a tatai dandár

Az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál tett altiszt szakmai látogatást Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa április 16-án, csütörtökön.
Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka hivatalában fogadta Kriston főtörzszászlóst. A parancsnokkal történő megbeszélés során érintettek több, a dandárra vonatkozó altiszt szakmai kérdést, többek között a megújuló altisztképzési rendszer követelményei kapcsán. Kriston főtörzszászlós elmondta: „fontos, hogy a Vezénylőzászlósi Kar ismerje, értse és hatékonyan támogassa a Magyar Honvédség katonai szervezetei parancsnokainak vezetői tevékenységét”.


A vezető altiszt ezt követően meghallgatta Gajó Péter törzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósának jelentését a dandár aktuális kihívásairól. A látogatás keretében a vezénylőzászlós a Klapka György Laktanya bejárása során megtekintette a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében történő laktanyarekonstrukciós munkálatokat. Találkozott a dandárnál jelenleg zajló tüzér és ügyviteli Acélkockákkal, azaz az altiszti szakmai tanfolyam szakmai gyakorlati képzésén résztvevő katonákkal. Megbeszélést folytatott a harckocsizászlóalj vezetésével, ahol megvitatták a hamarosan a zászlóaljnál folytatódó harckocsizó Acélkocka tanfolyam előkészítésének tapasztalatait, valamint a képzés tervezett jövőjét. Az egészségügyi központban – meghallgatva a központ rangidős altisztjének jelentését – meggyőződhetett a járványügyi helyzetre történő felkészülés állapotáról. A látogatás során tolmácsolta Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnokának elismerését és köszönetét a katonáknak az áldozatos és magas szintű szakmai szolgálatért.


Kriston főtörzszászlós a tatai tapasztalatait összegezve megállapította, hogy a dandár altisztjei mind az alaprendeltetéséből adódó feladataikat, mind a különleges jogrendi időszakból adódó megnövekedett feladatokat, valamint a megújuló altisztképzés végrehajtásából adódó szakmai feladatok végrehajtását a lehető legmagasabb szintű katonai szakmaisággal, motiváltan hajtják végre. „Büszke vagyok arra, hogy ilyen jól felkészült katonákkal szolgálhatok együtt” – jelentette ki Kriston főtörzszászlós.