KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 2020. szeptember 14-27. között a Brave Warrior 2020 nemzetközi gyakorlaton, ezt követően pedig szeptember 28-október 04. között a Bátor Harcos 2020 gyakorlaton vesz részt az MH Központi Gyakorló- és Lőtér (Újmajor, Hajmáskér, Körös-hegy, Bakonykúti és Újdörögd) térségében.
A gyakorlatokról történő visszacsoportosítás keretében a dandár tervezetten október 04-én és 05-én reggel 07:00 és délután 16:00 óra között vasúti kirakodást hajt végre a tatai vasútállomás területén, így ezen időszakban megnövekedett katonai járműforgalom várható Tata, vasútállomás, a Honvéd utca és az 1-es főút és a Klapka György Laktanya előtti bekötő út kereszteződése között.
Kérjük, hogy a katonai járművek, konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Kérünk továbbá mindenkit, hogy mind a civil, úgy a katonai járművek közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembe vételével közlekedjenek.
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.
A lakosság megértését és türelmét köszönjük!