Tatai megemlékezés az aradi vértanúkra

Ünnepélyes keretek között emlékezett meg a tatai dandár az aradi vértanúkra október 6-án, Tatán a Klapka György Laktanyában.
Nemzeti ünnepeink, gyásznapjaink a katonáknak egytől egyig kiemelten fontos események. Mindezek közül az aradi vértanúk kivégzésének emléke különösen nagy súly a honvédek vállán mind a mai napig. A tizenhárom honvédtiszt és tábornok egyértelműen áldozata volt a szabadságharcnak, annak a forradalomnak, mely kissé sorsszerűen a Magyar Honvédség elődjének, a Magyar Honvédsereg megalakulását eredményezte. A vértanúk lettek az arcai a retorziónak, és ezáltal a 1848-49-es forradalom és szabadságharc mártírjaivá is váltak.
megemlékezés október 6.
A minden évben megtartott megemlékezés idén sem maradt el az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál, ezúttal azonban a koronavírus által kialakult rendszabályok szigorú betartásával zajlott. A tatai alakulat laktanyájában, a Klapka téren tartott esemény során Pogány Márton hadnagy, a 36. Páncéltörő Rakétaosztály szakaszparancsnoka és Balázs Attila őrnagy, a helyőrségi zenekar karmestere mondott beszédet. A megemlékezés során Legoza Bálint ezredes, dandárparancsnok-helyettes megkoszorúzta Klapka György tábornok szobrát, majd az alegységek képviselői meggyújtották az emlékezés tizenhárom mécsesét, végül az esemény záró akkordjaként felhangzott a Magyar takarodó.
A laktanyai rendezvényt követően Futó Péter alezredes, helyőrségtámogató parancsnok a dandár képviseletében részt vett Tata Város ünnepi koszorúzásán.