Véget ért az idei év utolsó alapkiképzése Tatán

Az idei év utolsó alapkiképzésének zárásaként esküt tettek a pályakezdő szerződéses tisztek, altisztek és legénységi állományú katonák december 10-én Tatán, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Kupola épületének színháztermében.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt zárt keretek között zajló ünnepség nyitásaként a Himnusz hangjai csendültek fel, ezt követően az ünnepélyes eskütétel következett, melynek előmondója Lisku Ruben közkatona volt.

Ezt követően Éless Krisztián alezredes, a 36. Páncéltörő Rakétaosztály parancsnoka tartott beszédet, amely során elmondta, hogy a rakétaosztály kötelékében kiképzett, most esküt tett katonák egytől-egyig kiválóan helytálltak a kiképzési feladataik végrehajtása során. Gratulációja mellett kifejtette, hogy a katonaélet még számos kihívást tartogat és az alapkiképzés során megtapasztaltakon túl, igazából csak most kezdődik el a katonai szolgálatuk. Azok a feladatok, – legyen szó határvédelemről, rendőrséggel közös járőrfeladatról, a kórházi dolgozók munkájának támogatásáról, intézmények fertőtlenítéséről – amiket jelenleg is a katonák látnak el, nemsokára a most avatottak életének is része lesz. Ez az esetenként nehézségekkel teli időszak embert próbáló lesz, viszont akinek kitartása töretlen, az egy olyan hadseregnek lehet tagja, amely olyan fejlődés előtt áll, ami az elmúlt harminc évben nem volt tapasztalható.

A katonák közül 14 fő Tatán, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár alakulatánál teljesít majd szolgálatot, a többiek pedig az ország más alakulatainál kezdik meg katonai pályájukat.

Az esküt tetteknek további munkájukhoz kitartást, erőt, egészséget, katonaszerencsét, magánéletükben sok boldogságot kívánunk!

Szöveg és fotó: Szőke Linda hadnagy

Galéria: Véget ért az idei év utolsó alapkiképzése Tatán