Karácsonykor is jobb adni, mint kapni

Karácsonyi gyűjtést rendezett a tatai dandár, a beérkezett adományokat az Új úti diákotthon lakói és a tatai családsegítő szolgálaton keresztül rászoruló családok kapták.

Vezénylőzászlósi ötlet alapján, az MH 25. Klapka György Lövészdandár személyügyi főnökségének kezdeményezésére december 7-én indított gyűjtést az alakulat. A szívmelengető cél érdekében a dandár teljes állománya megmozdult, minden alegységtől érkeztek adományok, a koszovói külszolgálatra Tatán felkészülő KFOR Kontingens Támogató Századának katonái pedig külön századgyűjtést szerveztek.

 

A gyűjtésre felhívó plakátot a dandár Facebook-oldaláról sokan megosztották, ennek eredményeképpen civilektől is számos felajánlás érkezett Tatáról és a környékbeli településekről, a Vérteserdő Zrt. pedig két fenyőfával támogatta a kezdeményezést. A tíz napig tartó gyűjtést Papp Szilvia őrnagy, az alakulat Humán Részlegének vezetője, az Integrált Ügyfélszolgálati Iroda részéről pedig Sáfrán Irén és Kacsora Beáta honvédelmi alkalmazottak koordinálták. A katonák és civilek felajánlásai nyomán nagyon sok tartós élelmiszer és tisztálkodási szer, minden korosztály számára ruhák, cipők, gyermekjátékok és könyvek érkeztek be. Az összesen közel 50 zsáknyi adományt a Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium – közkeletű nevén a tatai diákotthon – számára Lőrincz Gábor dandártábornok, a tatai dandár parancsnoka, a Szociális Alapellátó Intézmény Tata Család- és Gyermekjóléti Szolgálata számára pedig Papp Szilvia őrnagy és Sáfrán Irén honvédelmi alkalmazott adta át december 18-án.

Galéria: Karácsonykor is jobb adni, mint kapni