Harckocsizó parancsnoki felkészítés Szentendrén

A tatai dandár 11. Harckocsizászlóalj parancsnoki beosztású tisztjei részére tartottak felkészítést január 18-22. között Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia bázisán. A képzésen előadást tartott – többi között – Lőrincz Gábor dandártábornok, a tatai alakulat parancsnoka is.

A felkészítés célja a parancsnoki beosztásban szolgáló fiatal harckocsizó tisztek parancsnoki és törzsmunka során végzendő feladatainak elsajátítása, valamint a harcfeladatok megtervezése és irányítása érdekében szükséges ismereteinek bővítése volt.
A harcászati elvek megismerése mellett a harckocsizó tisztek az alegységek harcfeladatainak tervezésével, vezetésével és irányításának feladataival is megismerkedtek, emellett áttekintették a különböző vezetési filozófiák gyakorlati megvalósításának lehetőségeit és feltételeit, valamint a harckocsialegységek alkalmazásának lehetőségeit is.
Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóaljának egyik kiemelt idei feladata az Acélkocka altiszti felkészítés végrehajtása, így a katonák a képzésen – oktatáselméleti előadások keretében – a felkészítés-módszertani eljárásokat is gyakorolták.
Az elméleti foglalkozások terepen végrehajtott foglakozásokkal egészültek ki, melyek során minden szakaszparancsnok lehetőséget kapott tereptájékoztató megtartására. A foglalkozás zárásaként a zászlóalj tiszti állománya tájékozódási menetet hajtott végre az akadémia csobánkai gyakorlóterének térségében.

 

Galéria: Harckocsizó parancsnoki felkészítés Szentendrén