Haderőnemi vezénylőzászlósi látogatás az „Acélkockáknál”

Papp András főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa tett látogatást Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár több fegyvernemet is érintő altisztképzésén.

Az elmúlt években megújított altisztképzés hatékony működésének feltétele, hogy a Magyar Honvédség vezető altisztjei és az alakulatok vezénylőzászlósai folyamatosan megbeszéljék és figyelemmel kísérjék a képzés tapasztalatait. Ennek kapcsán látogatott Papp főtörzszászlós a tatai dandárhoz, ahol Gajó Péter főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa fogadta.

 

A látogatás során a tüzér, logisztikai és harckocsizó fegyvernemi képzésében résztvevő hallgatók eddigi eredményeiről, megszerzett tudásáról érdeklődött, valamint megtekintette a dandár – fegyvernemi képzéseket nagyban befolyásoló – új haditechnikai eszközeit. Az alakulat kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a jövő altisztjei megfelelő tudással és felkészültséggel erősítsék a Magyar Honvédség altiszti állományát.

Papp főtörzszászlós azt tapasztalta, hogy a tatai lövészdandárnál a képzés nagymértékben megvalósítja az Acélkocka program alapvető céljait, így a jövő katona-generációja hosszútávon megfelel a szárazföldi haderőnem kihívásainak.

 

Galéria: Haderőnemi vezénylőzászlósi látogatás az „Acélkockáknál”