KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

Az augusztus 20-21-i ünnepségsorozat kapcsán az MH 25. Klapka György Lövészdandár szállítási feladatokat hajt végre Tata -Budapest XIV ker. Ógyalla tér – Városliget – Tata útvonalon. Budapesten a XIV. kerületben a Leopard harckocsi saját erőből (láncon) is közlekedik az úttesten. Az eszközök átcsoportosítása 2021. augusztus 19-e 19:30 és 2021. augusztus 20-a hajnali 4:00 között, a visszacsoportosítás 2021. augusztus 21-e 19:30 és 2021. augusztus 22-e 03:00 között tervezett.
 
A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kisérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.
A lakosság megértését és türelmét köszönjük.