Ünnepélyes katonai eskü

Az alapkiképzés befejezéseként 25-en tették le az ünnepélyes katonai esküt november 12-én az Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában.
A szerződéses legénységi állományú katonák, a pályakezdő tisztek és altisztek a rokonaik és hozzátartozóik előtt mondták el esküjüket, mellyel elkötelezték magukat a haza szolgálata mellett.
Egy intenzív, hathetes kiképzés előzte meg a katonai esküt, mely során az újoncoknak helyt kellett állniuk többek között gyalogsági lövészeten, általános harcászaton, kézigránát dobógyakorlaton és robbantási foglalkozáson is. A felkészülésen csak a Magyar Honvédség Egységes Alapkiképzési Programjában meghatározott követelményeket sikeresen teljesítők maradhattak végig.
A rendezvényen Kása István ezredes a tatai alakulat törzsfőnöke köszöntötte az alakulóterén felsorakozott esküt tevő állományát. Beszédében kiemelte, hogy az eskü csak az első lépés a katonai pályán, az igazi kihívások és lehetőségek ezután következnek.
Az alapkiképzés során nyújtott kiemelkedő teljesítményéért elismerést kapott a kiképzettek közül Józsa Anett közkatona és Máté Arnold közkatona. A kiképzők közül pedig Pogány Márton hadnagy, Szabó István törzsőrmester és Frikton György őrmester vehettek át a dandár törzsfőnökétől egy-egy emlékérmét.
Képek: Petrovics Renáta ha. és Dóbiás Ákos törzsőrmester